Hopp til hovedinnholdet

Vil kanskje studere i New York. Går det an?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei min drøm er å flytte til USA new york city. men går det an å flytte dit uten grunn ? og jeg har vært dårlig på barneskolen men skal prøve og vere super på ungdomskolen og de andere. så jeg kan komme in på et bra universitet. jeg har egentklig lyst å studere i sydney å flyter til new yrok når jeg er ferdig. men burde jeg studere i new york i steden. for da kan jg kjanse få jobb der og en kjæreste. har lys og studere i en universitet der man kan bli lege eller noe med data eller teknologi. har de det i new york city ? takk blir kjempe glad når jeg år svar tusentakk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, gutt 13!

Så spennende at du har lyst til å dra til utlandet!

Jobber du godt med skolen på ungdomsskolen og videregående; gjør lekser jevnlig og leser godt til prøver, så skal du nok klare å komme deg inn på det studiet du ønsker. Motivasjon er kjempeviktig! :) Og ved å studere i utlandet vil du lære deg språk, møte masse forskjellige mennesker og kulturer, og lære mye annet i tillegg til det du lærer på skolebenken. Så det bør absolutt være en god motivasjon for å jobbe med skolen :)

Du kan se på denne siden for å lære mer om det å studere i USA. Du kan velge mellom mange ulike læresteder. Når man søker til studier i USA er det ikke bare karakterene som teller, for skolene krever at du sender inn et motivasjonsbrev, og også et anbefalingsbrev fra en tidligere lærer.

Hvis du tenker på å studere i Sydney, kan du lese mer om studier i Australia her.

Viktig: skal du studere noe helsefaglig, for eksempel medisin for å bli lege, så må du ha godkjenning fra noe som heter Statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Studerer du i EU/EØS-land vil studiet være sidestilt med studiet i Norge- det betyr at det som regel ikke vil være noe problem å få det godkjent her hjemme. Studerer du helsefaglige studier utenfor Europa kan det bli mer jobb med å få studiet godkjent her hjemme. Les mer om det på denne siden.

Lykke til! :)

 

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden