Hopp til hovedinnholdet

Pappa stormet inn på rommet mitt, tok mobilen min, skjelte meg ut, holt meg fast i sengen og slo meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er har et problem med pappa, nå i natt så hadde jeg på noen alarmer som jeg hadde glem å ta av, pappa stormet inn på rommet mitt, tok mobilen min, skjelte meg ut, holt meg fast i sengen og slo meg, det er ikke førstegang noe sånt skjer. Pappa har slott meg eller brukt vold flere ganger, når mamma ikkje har vært hjemme, han gjør silkkert noe av det på tull, men når han kiler meg sånt jeg får vondt bryr han seg ikkje men bare forsetter fordi jeg føler meg dårlig og ikkje vil på skolen. Jeg har ikke lyst å bo sammen med pappa, rett å slett fordi han prioriterer alt foran meg, vi bare krangler og han kan bruke vold, men om jeg gjør det samme så er jeg slem selv når han har gjort akkurat det samme, jeg er redd for han når han har annfall, men snill ellers men jeg klarer ikke mer, vil bare at han skal flytte ut for alltid, men jeg vil ikkje når jeg tenker på mamma, og økonomi og sånt ..jeg vet ikkje hva jeg skal gjøre, helt ærlig vil jeg bare vekk fra pappa for alltid

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skal ikke oppleve vold og utrygghet hjemme. Jeg forstår godt at du opplever det du beskriver som vanskelig. Jeg synes du skal fortelle til din mor hvordan du har deg slik at hun kan passe på deg og skjerme deg fra vold, for du skal ikke oppleve det! Om hun ikke klarer det, kan hun få hjelp av noen andre til å beskytte deg og kanskje seg selv.

Dersom det av en grunn ikke går å fortelle til din mor tenker jeg du skal fortelle dette til noen andre voksne du har tillit til. Du kan også vise dette spørsmålet og svaret til dem om det er lettere for deg enn å si det.

Jeg ønsker at du ringer Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 - så kan du få snakket med dem om hvordan du har det. Det koster ikke noe å ringe og du kan være anonym! De skal hjelpe deg slik at du får det bedre hjemme.

Helsesøster eller sosiallærer på skolen er også vant til å snakke med ungdom om vondt. Men nå går det mot jul, og jeg tror ikke du får snakket med noen på skolen nå.

Det er viktig at det din far gjør mot deg stopper.

Ikke gi opp!

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie