Hopp til hovedinnholdet

Har opplevd mye, og nå har jeg mye tanker, søvnproblemer og sinne. 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

jeg har blitt utsatt for grov vold fra jeg var 6 til 12 år jeg har også blitt voldtatt av min eldre søster gjentatte ganger fra jeg var 5-7 år.mine opplevelser preget meg ikke da. jeg ble kriminell fra 12 års alderen å gjorde grovere å grovere kriminalitet til jeg ble 17 år. jeg utførte grovt kriminalitet sluttet med alt fra 17års alderen fortsatte å bruke dop til jeg ble 18 år giftet meg å fikk barn som 19 åring! barnevernet har selfølgelig opprettet bekrymring sak for min sønn ! selvom jeg er ferdig med alt tull å tatt avstand fra dårlig ting for meg å min familie. jeg mottar drapstrusler. å har jevnlig kontakt med barnevernet politiet BUP, alt ser bra ut for dem å ingen ting er galt. men i de siste har jeg mye tanker. søvnproblemer som preger meg å ett evig sinne som preger meg innvendig men dett går ikke utover min familie fordi alt foregår i hodet mitt å jeg sperrer det der inne !jeg trenger beroligende middler,som kan hjelpe meg men er red BVT vil prøve å ta min sønn! noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du har vært gjennom mange tøffe opplevelser i livet ditt, det er tøffe ting du har vært gjennom og det er bra at du har hatt styrke til å komme deg gjennom dette. Jeg synes også det er bra at du tar i mot hjelp og har kontakt med BUP og barnevernstjenesten. Det er bra  klare å ha kontakt med andre og ta i mot råd og hjelp, det synes jeg er et godt og modig valg av deg. Jeg synes også det er bra at du har skrevet til oss om de tankene  og følelsene du har nå og at du ønsker hjelp til å finne mer ut av dette. 

Jeg tenker at det vil være til hjelp for deg å sette ord på dette og snakke med noen om hvordan du har det. Hvis du forsøker å snakke med noen, kan du finne mer ut tankene og hva som kan hjelpe deg videre. Det kan høres ut som du er litt skeptisk på å fortelle det til noen og at du lurer på hva barnevernstjenesten vil gjøre. Jeg tror at de vil tenke det er positivt at du tar tak i dette og ønsker hjelp til å få det bedre. 

Hvis du ønsker hjelp, kan du bestille en time til fastlegen din. Fastlegen kan hjelpe deg med å finne ut av dette og kanskje henvise deg til noen som kan hjelpe deg videre. Du kan også snakke med den personen du har kontakt med i BUP eller i Barnevernstjenesten, de vet hvordan du kan få hjelp videre. 

Legger også ved noen artikler under som kan ha nyttige tips til deg. Jeg håper du vil snakke med noen og at du vil få god hjelp videre. Ta vare på de gode egenskapene dine og stå på videre! Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Gutt og utsatt for overgrep

Gutt fortviler (colourbox.com)

Også gutter opplever seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å prate om det vanskelige og tabubelagte.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie