Hopp til hovedinnholdet

Føler meg tom på innsiden, hva skal jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, vi er en familie på tre søsken og moren vår som er aleneforsørger. Faren var sliter med rus, så han er lite tilstede for oss. Jeg har to søsken en storebror og en lillesøster, begge disse to sliter psykisk. Ofte kan jeg komme hjem til at lillesøsteren min har forsvunnet og at moren min har dratt for å finne henne. Det er ikke uvanlig at jeg sitter alene på lørdagskvelden på grunn av moren min har en krangel med en av søsknene mine. Dere vil nok anbefale oss å søke hjelp, men familien min har dessverre et godt rykte de vil ta være på. Moren min er ofte redd for å oppsøke hjelp, jeg vil bare si at jeg blir sliten av dette, som har vart så lenge jeg har levd. Jeg føler jeg ikke klarer å være meg selv, jeg "tørr" ikke å ta med folk hjem, alle vet at faren min er rusmisbruker, men jeg tørr aldri å innrømme det. På skolen og i offentligheten fremstår jeg som en utadvendt og livsglad gutt, men på innsiden føler jeg meg tom. Hva skal jeg gjøre? Kommer dette til å påvirke livet mitt?

SVAR

Besvart 12.02.2015 22:44:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Rus: kontakttelefoner

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle