Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 som føler seg litt dårlig behandlet av mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13år som har litt problemer hjemme. Moren min er sur på meg for ingen grunn hele tiden. Og hun klager alltid på meg. Og det får meg til å føle at jeg har gjort noe galt når jeg egentlig ikke har det. Jeg har dessverre ikke en farsrolle i livet mitt, og sånn har det vært noen år nå. Så jeg kan ikke snakke med faren min om dette. Men mamma tenker mye på seg selv og tenker ikke så mye på hvordan jeg har det når hun kjefter på meg. Hun har nettopp fått seg ny kjæreste. og når vi tre er sammen kjefter hun ikke på meg om ting hun ville kjeftet på meg hvis det var bare vi to. Hun føler alltid at hun må ha rett, og sier at jeg er for ung til å si imot henne. Men hun er veldig snill når hun ikke kjefter på meg. Men jeg er veldig lei av dette og håper dere kan gi meg noen tips:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13

Tusen takk for at du tar kontakt med oss i ung. Du skriver til oss fordi du har det litt vanskelig hjemme. Du føler at mamma behandler deg litt dårlig. Ho er sur på deg uten at du helt forstår hvorfor. Hun har en tendens til å klage på deg, og det får deg til å føle at du har gjort noe galt uten at du har gjort noe feil. Mamma er også veldig snill, når ho ikke kjefter. Det er når hun kjefter at det er vanskelig, og du føler at hun da ikke tar hensyn til deg og forstår at dette er vanskelig. Mamma har fått en ny kjæreste, og når dere tre er sammen kjefter hun mindre.

Jeg tror det er veldig viktig å få til å snakke med mamma om dette. Kanskje er hun ikke klar over at dette går såpass innpå deg? Kanskje ser hun ikke at hun sårer deg mye, men ser på det som vanlig krangling? Det er så viktig at du får formidla til henne at måten hun kjefter på går veldig innpå deg. Hvis det er vanskelig å snakke sammen alene, kan det være en god mulighet å snakke sammen på et familievernkontor. På familievernkontoret jobber det psykologer og familieterapeuter som er gode på å forbedre kommunikasjon i familier. Kanskje kunne det å snakke med en tredjerperson tilstede, få dere til å finne en bedre måte å snakke sammen på. Også om de vanskelige tingene, og det man er uenig om. Dere kommer helt sikkert til å ha konflikter, men det er viktig at mamma ikke overkjører deg og får deg til å føle deg dårlig.

Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper du og mamma finner ut av det. Veldig fint at du tok kontakt med oss. 

Vennlig hilsen

 

familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie