Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til foreldrene mine at de må være venner?.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mamma slo opp med pappa i september og han flyttet ut i november. Etter det har mamma begynt og få mange stygge hat meldinger fra pappa. Jeg vet dette fordi jeg er en nysjerrig jente, jeg leste gjennom meldingene og der kalte han mamma for en hore og masse annet stygt. Jeg og to av mine små søsken pleier og være hos pappa annen hver lørdag, men vi er ikke det nå fordi hver gang vi er der er pappa lei seg og sier masse stygt om mamma til oss. Mamma og pappa er ikke venner lenger og snakker nesten aldri med hverandre. Jeg har snakket med kontakt læreren min om dette men hun sier bare at jeg ikke skal være en psykolog for dem. Jeg vil gjerne at dette skal stoppe, jeg vil at de skal være venner og jeg vil at vi skal ha det koselig før pappa flytter til Harstad i mai. Kan dere hver så snill hjelpe meg og finne måter på hvordan jeg kan enten hjelpe dem eller om hvordan jeg kan si dette til dem.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er trist å høre at foreldrene dine er blitt så uvenner. Det er dessverre sånn at noen foreldre glemmer at barna er glad i begge sine foreldre selv om foreldrene ikke klarer å være venner lengre. De blir så oppslukt av sine egne sårede følelser.

Det er riktig som kontaktlæreren din sier, at du ikke skal være psykolog for dem, men det er ikke lett å la være å prøve. Det kan være en god ide å fortelle foreldrene dine rett ut hvordan du føler det. Fortell dem hva du trenger og minn dem på at du vil får lov til å være like glad i dem begge.

Kanskje det hadde vært en ide for deg å kreve at dere som familie tar kontakt med familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier løse utfordringer og uenigheter. Du har krav på å bli hørt i slike saker. det står i barneloven

De kan også hjelpe dere å snakke sammen på en respektfull og fornuftig måte.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie