Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine har aldri tillit eller stoler på meg når jeg er ute med venner

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er lei av foreldrene mine, de har aldri tillit eller stoler på meg når jeg er ute med venner (som oftest er litt eldre) såå klikker de vinkel for de tror jeg vært ute å drukket. som idag f.eks jeg kom hjem etter å ha vært med ei vennine som Akkuart har fulgt 18 år og har bil. Vi var hjemme hos henne også ringe moren min om at jeg skulle hjem med en lader rundt 9 tiden men da hadde vi allerede kommet hjem til hun. Også sa jeg at jeg kommer litt senere. Når jeg kom hjem så kom hun opp å trynet på meg og sa at hun ville sjekke ånden min om jeg hadde drukket. Jeg prøvde å si at jeg ikke hadde gjort det men så fikk jeg en bitchslap av hun!! Også Igår så sloss foreldrene mine og jeg var i midten av dem å splittet dem... Altså NEI! Fyfaen jeg er lei! Jeg er lei av alt og alle. Og jeg går på Bup pga barnevernet mener det er bra! Men fyfaen de hjelper ikke! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Altså selv hun Bup dama mente at jeg burde ha vært værre enn jeg er. Jeg orker snart ikke mer...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at dine foreldre ikke stoler på deg og ikke har tillit til deg. Det er jo ikke helt uvanlig at dette er et problem mellom foreldre og ungdom i tenårene, og det burde det kunne gå an å gjøre noe med.

Det krever selvsagt en innsats fra begge parter, og det kan være lurt å be om hjelp til å komme i gang med en bedre kommunikasjon i hjemmet.

I de fleste kommuner finnes det familiesenter. Disse ligger i regi av helsestasjonene. Du kan snakke med helsesøster på skolen om hvordan du kan komme i kontakt med familiesenteret i din kommune.

Det som er mer spesielt og ikke OK er at du blir slått av din mor og at foreldrene dine sloss og du må splitte dem. Slik skal det ikke være, og du bør ta kontakt med barnevernet å fortelle dette. Det høres ut som om du har kontakt med barnevernet allerede, så du bør snakke med din kontaktperson om dette. Du sier at du også går på BUP, snakk med din behandler i BUP og fortelle henne hva som skjer.

Om du vil kan du ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111 (gratistelefon) og få råd på hva du bør gjøre?

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie