Hopp til hovedinnholdet

Krangling, kjefting og slåing hjemme.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Nesten hele mitt liv etter at foreldrene mine skilte seg bestått av krangling, kjefting, slåing, sinne osv. Jeg har sett min mor være lei seg og trist, og i en periode ville jeg ikke dra noen sted om jeg viste at min mor ville være alene fordi jeg var redd for at hun ville finne på noe som ikke var bra. Min far har jeg aldri hatt et godt forhold til, han sliter med sinne noe som har vært verst for meg da jeg er nest størst. For noen dager siden sa min far til meg at jeg var feit og burde slanke meg, da han er så sykt opptatt av trening og spise sunt. Mine foreldre krangler hele tiden. Min lillesøster er psykisk syk og nekter å ta imot hjelp, og min mor har nå bestemt seg for å sykmelde seg fra jobb fordi alt er vanskelig. Jeg tenker ofte at jeg ikke ville brydd meg om min søster ble borte. Jeg gråter så mye at det er vondt, klarer ikke konsentrere meg på skolen heller. Vet liksom ikke hva jeg skal gjøre. Jeg hater hele situasjonen, og er lei av alt, Har lyst til å stikke fra alt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17 år

 

Jeg forstår ut fra det du skriver om at du og din familie i lang tid har hatt det veldig vanskelig og at dere fortsatt har det. Jeg tror også at du har brukt og bruker mye energi på å bekymre deg for hele situasjonen og at du blir sliten av det. Det er naturlig at du blir. Jeg kunne ønske at du snakket med noen  om hvordan du har det og kanskje eter hvert at dere som familie ? samlet ? også kunne få hjelp. Sånn jeg oppfatter det så har din mor kontakt med fastlegen sin med tanke på sykemelding, sånn at hun har en ventil og har kanskje blitt tilbudt hjelp utover kun sykemelding. Din lillesøster har tilbud om hjelp som hun akkurat nå ikke ønsker å imot. Det kan snu. Igjen står du og det høres ikke ut som du har noe sted å gå med dine tanker, bekymringer og stress.  Kanskje har du mest behov for at noen rent faktisk bare skal høre på deg og se deg.
Jeg foreslår at du tenker litt over hvem du kunne tenke deg å snakke med og få noen råd, men at du kanskje skal vurdere å kontakte helsesøster på skolen i første omgang. Helsesøstre er flinke  mennesker med mye kunnskap om hvordan det er å være ungdom og å ha det vanskelig i livet sitt.  Helsesøster kan også gi gode råd om hvem og hvordan du og din familie kan få hjelp videre.  

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie