Hopp til hovedinnholdet

Moren min har en oppførsel som jeg ikke liker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jente på 13 år her.. Jeg har lest at noen har hatt problemer med mammaen sin og dobruk.. Jeg har det samme problemet.. Mammaen min er så forferdelig Uhøffelig å ekkel.. Idag sto hun utenfor rommet mitt mens vi pratet også slapp hun den prompen rett ut.. Jeg skulle si noe men jeg bare oversedde det.. Jeg er så sykt lei at hun er så ekkel.. Jeg klarer det ikke mer. Det høres veldig rart ut men nå sitter jeg å gråter fordi jeg er så sykt lei av dette.. Voksne mødre burde virkelig lære seg hvordan man oppfører seg.. Sånn gjør man bare ikke! Men hva skal jeg si til henne? Tenk hvis hun reagerer sint Men det er ingen av mine venner som har sånne mødre.. Jeg vet det er bare lyder men lydene er ikke akkurat noe man vil sitte å høre på.. Noen ganger har jeg lyst å ta selvmord fordi jeg blir rett og slett sint på dette.. Jeg missliker henne så sykt når hun er sånn.. Håper på svar Hilsen en jente som er sykt lei av moren min når hun ikke oppfører seg..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg kan forstå, ut fra det du forteller her at den situasjonen du beskriver i forhold til mammaen din ikke er grei. Alle mennesker slipper ut luft, og promper, men de fleste gjør dette på do, eller de gjør det slik at ingen merker det.

Det er derfor forståelig at du blir lei av denne oppførselen, og mange vil være enig i at det den måten mammaen din oppfører seg på ikke er bra, når det gjelder dette med promping. Noen vil kanskje ikke bry seg om det, men det gjør du og jeg vil derfor anbefale deg å snakke med mammaen din om dette. Du må i alle fall ikke ta livet ditt på bakgrunn av dette.

Du er verdifull og det du opplever med mammaen din må det finnes en løsning på. 

Kanskje tenker ikke mammaen din over dette? Kan hende er hun vant med at hennes foreldre gjorde dette og hun brydde seg ikke om det?

Hvis du skal snakke med mammaen din om dette kan du ta utgangspunkt i hvordan du synes at dette er for deg. Det kan hende at du tenker at du ikke kan snakke med henne alene, og da kan du få hjelp av helsesøster.

Kanskje du har en pappa du kan få hjelp av?

Ta dette opp og snakk om det!

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie