Hopp til hovedinnholdet

Pappaen min legger ut masse stygt om eksen hans som jeg er glad i, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er så trist pappa har fått seg ny kjerste å han legger ut masse om min eks ste mor som jeg er så glad i å han senner meg mld om at hunn er en barnemiss handler. men det er hun IKKE å han bare krangler meg jeg har ingen å prate me HVA SKALL JEG GJØRE!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Dette høres veldig vondt og vanskelig ut. Det er alltid vanskelig når noen man er glad i, snakker stygt om noen andre man er glad i. Det å gå gjennom et samlivsbrudd er tøft. Det kan være at noen har gjort noe som bryter tilliten. Det kan være at en har truffet en annen, eller at en har mistet følelsene sine. Uansett vekker det ofte såre følelser som ofte kommer til uttrykk i aggresjon og sinne. Da er det ikke uvanlig at partene snakker stygt om hverandre.

Har du prøvd å snakke med faren din om at du blir lei det av dette? Du har også krav på å si til han at du ønsker å ha en selvstendig mening om henne. Det kan være vanskelig å då faren din til å høre på deg om han et tilstrekkelig opprørt over eksen. Det kan da være godt å snakke med noen om hvordan dette er for deg.

Mange synes det er godt å snakke med helsesøster, kontaktlærer eller rådgiver. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog. Det er også mulig å ta kontakt med Røde kors' Kors på halsen 800 33 321 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123.

Håper dette er til nytte for deg!

 

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie