Hopp til hovedinnholdet

Pappa sier jeg er digg, slår meg på rompa og legger seg i sengen med meg osv. Det er ubehagelig. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en jente på 13år. mamma og pappa er skilt så jeg bor to steder. pappa er 44 år, men når jeg er hos han føler jeg meg litt ubehagelig.. han sier at jeg er digg, slår meg på rumpa, legger seg i senga med meg osv.. det gjør meg ikke så mye men nå begynner det å bli ganske ubehagelig. noen tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 og takk for at du skriver til oss!
Slik du beskriver å ha det når du er hos pappaen din høres ikke greit ut, og jeg forstår godt at det er ubehagelig! Å slå deg på rompa og si at du er digg er langt over streken. Du skriver at han også legger seg i sengen med deg osv, uten å skrive noe mer rundt dette. Det gjør meg sterkt bekymret! Jeg vil absolutt råde deg til å ta dette opp med voksne som du stoler på og har tillitt til, for dette er ikke greit! Kan du prate med mammaen din? Eller helsesøster på skolen? Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på tlf 116 111, så kan de hjelpe deg å finne hjelp der du bor.
 
Ta gjerne kontakt med oss igjen.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie