Hopp til hovedinnholdet

Far truer med å sende meg tilbake til hjemlandet hvis jeg overnatter hos kjæresten.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ! Jeg er ei jente på 17 år. foreldrene mine var alltid strenge. Jeg kunne foreksempel gå på fester men jeg måtte komme hjem alltid før 24. nå som jeg har fyllt 17 år har jeg skaffet meg en kjæreste (vi er sammen i 7 måneder) og vil gjerne en gang i måneden sove hos han. når pappa fikk høre dette sa han hvis eg skulle gjøre dette ville han sendt politi etter meg og i den verste tilfelle vil han tvinge meg å forlate norge og komme tilbake til hjemmelandet mitt. Og tingen er at jeg ville bare sove hos kjæresten min , jeg tror at jeg er old nok til å bestemme om jeg kan gjøre dette eller ikke , men jeg er for redd for konsekvensene. hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 04.10.2015 12:23:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
attach_file

Har du blitt truet eller tvunget til å gifte deg?

Tvangsekteskap er forbudt i Norge. Hvis du ikke ønsker å gifte deg og opplever at du ikke kan nekte, er det snakk om tvangsekteskap.

 

Les mer
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Å ha kjæreste

Det er godt å ha en kjæreste. En som er din, og ingen andres. Ungdomsjournalist Hege forklarer hvorfor det er fint å ha en god kjæreste.

 

Les mer
attach_file

Når er det greit å overnatte hos kjæresten?

Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle