SVAR
Besvart 13.10.2015 15:42:38
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt.
Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei gutt, 13 år.
Takk for at du skriver til oss.
Det er trist at du tenker at du hater livet ditt. I ungdomstiden kan man føle at livet går opp og ned, og for noen ungdommer kan ungdomstiden være tøff.
Du skriver ikke hva det er som gjør at du hater livet ditt. Er det slik at du ikke helt vet hva det er som gir deg denne tanken? Eller vet du hva det er som gjør at du har det sånn?
Uansett hva det er som gjør at du tenker at du hater livet ditt så kan det være til hjelp å snakke med noen.
Ofte er de viktigste støttespillerne ungdom har foreldre. Kan du snakke med dem? Noen ungdommer vil ikke snakke med foreldre om ting som er vanskelig, og da kan helsesøster eller helsestasjonen for ungdom være til hjelp.
Du kan også selv påvirke hvordan du har det ved å tenke annerledes. Hvis man har tanker om at man hater livet vil det å jobbe med å endre måten man tenker være til hjelp.
Kanskje tenker du at du ikke er god nok, eller at du ikke får til det du vil? For mange skjer det en endring hvis man tenker at "jeg er god nok", eller at "jeg får til det jeg vil".
Det er ikke uvanlig at ungdom synes at ungdomsskolen er slitsom, og da er det lurt å prate med læreren for å få hjelp til å klare skolehverdagen.
Andre ungdommer sliter i forhold til hjemmesituasjonen, og da kan Familievernkontoret eller helsesøster være til støtte. For noen er det med venner en utfordring, og det er slik at en del ungdom føler seg ensomme, noen blir mobbet. Snakk med helsesøster om det. Det samme gjelder hvis du sliter i forhold til fysisk eller psykisk endringer i kroppen.
Nå har jeg svart generelt om det å hate livet, slik jeg tenker. Jeg håper noe av dette kan hjelpe deg.
Lykke til.
Vennlig hilsen helsesøster
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.
Les mer
attach_file
Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?
Les mer
attach_file
De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.
Les mer
attach_file
Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.
Les mer
attach_file
Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?
Les mer
attach_file
Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.
Les mer