Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør man når man er lei seg?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei,kan dere lage en spørreundersøkelse . Jeg lurer på hva ungdommer gjør om de skulle være lei seg, eller de føler seg sårbare. Jeg selv føler meg sårbar hver dag fordi jeg har et dårlig rykte og omgikk ikke medkameratene mine på skolen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 17 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg tenker at vi ikke kan lage en spørreundersøkelse her på ung. Imidlertid vet vi mye om hva ungdom gjør når de er lei seg ut fra undersøkelser som er gjort av andre.

Ut fra det du forteller forstår jeg at du er sårbar, og at du ikke omgås medkameratene på skolen.

 Det er sikkert ikke så lett for deg.

Mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det du beskriver. Det vil være ulikt hvordan ungdom reagerer når de er sårbare og lei seg, men mange ungdommer vil si at det å snakke med noen ofte er til stor hjelp. Noen sier at  det å få støtte fra foreldre og venner hjelper. Andre kjenner at det å få hjelp fra psykolog eller helsesøster, for eksempel, til å sortere tanker og følelser er nyttig. Da er det lettere å se løsninger og muligheter. For en del ungdommer vil det å endre et negativt tankemønster gjøre at de ser mer positivt på seg selv og andre. Dette fører til mer mestringsfølelse og energi.

Jeg håper dette ga deg noen svar. Du kan også se på artiklene under for å få innspill til hva du kan gjøre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie