Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, dette virker nok ganske rart. Jeg følere meg alene om det siden jeg ikke kan si det til noen.Jeg er veldig redd og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg var på tlf til mamma for å se på no, jeg skulle se på noen bilder og fant ut at hun tok naken bilder av seg. Ettervært fant jeg ut at du hadde en dildo og filmet det. En god stund etter på så jeg på mld å hun snakker med noen, det var en annen mann som hun snakker med. De snakker ganske "dirty" om når de skal møtes og at de savner værandre. Har også sett at de sender naken bilder, og snakker om at de skal ha sex å har hatt det. Så også at hun bestilte en dildo fra Kondomeriet, men hun bare sa at hun bestilte en kjole. Har sett at hun har flere på bilder. Hun har dratt ut for å møte han, Dette virker som at hun er utro. Jeg hater mamma for det å blir kvalm. Men allikavel klarer jeg ikke å være sur på hun. Jeg syntes så synd på pappa. Noen tips til hva jeg burde gjøre. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Ut fra det du forteller forstår jeg at du har kommet i en vanskelig situasjon, og at du føler deg alene.  
Etter at du har sett på telefonen til mammaen din så har du fått opplysninger som du som ungdom ikke burde ha.

Det er normalt at foreldre har sex, men at foreldre er utro eller at de tar bilder som de sender på mobil, samt at de bruker sexleketøy -  det har jo ikke ungdom noe med.

Når man får opplysninger om noe så er det lett å konkludere, eksempelvis at du tenker at mammaen din er utro. Det kan hende at hun er det, men det vet du jo ikke sikkert.

Noen ganger hender det at en i et forhold er utro, men det betyr ikke alltid at forholdet er over. For noen betyr det at de finner ut at de virkelig vil satse på den de bor sammen med.

Jeg tenker at det ikke er så lett å vite hva du bør gjøre i denne situasjonen. I utgangspunktet så er alt du fant på mobilen til mammaen din en privatsak, eller en sak mellom mammaen og pappaen din.

Nå er det jo sånn at du har fått en del opplysninger så enten så kan du snakke med mammaen din om det at du har sett på telefonen hennes, og at du fant opplysninger der som bekymrer deg, og at du nå har begynt å tenke at hun er utro.

Du kan også kanskje tenke at du ikke har noe med dette, og la hele saken ligge.

Hvis du velger å ikke snakke med mammaen din om det du tenker, og hvis du fortsetter å ha mange tanker om dette så kan du snakke med helsesøster på skolen for å ha noen å dele tankene med.

De andre tingene du har sett av bilder, og dette med dildoen er, slik jeg ser det, en privatsak, og noe en voksenperson må kunne ha for seg selv, og derfor bør du ikke ta dette opp med mammaen din. 

Når det gjelder det at du tenker at mammaen din er utro så påvirker jo det kanskje forholdet deres, samt at du synes synd på pappaen din.

Om du skal snakke med mamma om dine tanker om at hun kanskje er utro så handler det nok også litt om hvilket forhold dere har.

Hvis dere har et nært forhold så kan du kanskje ta dette opp med mamma?

Jeg håper at du finner ut av dette.

Husk at du uansett kan snakke med helsesøster.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie