Hopp til hovedinnholdet

Jeg låner alltid bort tingenemine til lillebroren min, men når jeg spør ham om å få låne noe så sier han nei. Det kjennes urettferdig.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei dette inlegget handler om urettferdighet. Jeg låner alltid bort tingene mine til lillebroren min som akkurat nå når han tok sparkesykkelen min, men når jeg spør han om jeg kunne låne tableten hans sa han nei, da trenger ikke jeg å låne ham noe. Men moren min sier at enten får han låne sparkesykkelen min eller så meg gå til butikken å handle som ligger kilometer her ifra. ( Når han tar sparkesykkelen så drar han til butikken.) Så da blir ild sint å holder på å banke ham hvordan har jeg feilen når han ikke lar meg låne tingene hans og jeg må låne han tingene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at dette kan kjennes urettferdig. Samtidig går det an å se på saken på andre måter også. Du er storebror og derfor den som skjønner mest. Jeg gjetter på at broren din ser opp til deg og gjerne vil være mest mulig lik deg. Mitt råd er derfor at du går foran med et godt eksempel og låner bort ting til ham. Hvis du fortsetter med det uten å bli sint eller banke ham, så tror jeg at han etter hvert vil forandre seg og begynne å låne bort tingene sine han også. Du kan si til ham at du ikke vil være en gjerrig og kjip bror, men en som er raus og deler på ting. Så er det jo opp til ham å velge hvordan han vil være.

En annen fordel med denne måten å gjøre det på, er at du vil kjenne deg skikkelig stolt og fornøyd med deg selv. Også foreldrene dine vil se at du løser situasjonen på en veldig god måte.

Lykke til, jeg håper du får det til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler og slåss med søsteren min

Jenter krangler (colourbox.com)

Jeg er en jente på 16 år, og en søster på 14. Jeg å søsteren min krangler, det gjør vel alle søsken? ihvartfall, når vi krangler så blir det ofte til at jeg slår og sparker henne og motsatt! Men når mamma kommer hjem er hun ALLTID først til å gå å sladre til mamma!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie