Hopp til hovedinnholdet

Hva kan skje med foreldre som slår barna sine?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva kan skje med foreldre som slår barna sine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kommer an på hva som har skjedd av vold og hvordan. Først og fremst er det straffbart å slå barna sine i Norge. Dersom det skjer, kan foreldrene bli anmeldt til politiet , tatt inn til avhør og i noen tilfeller arrestert og satt i fengsel.

Andre ganger blir de anmeldt, tatt inn til avhør og dersom de ser hva de har gjort og ønsker hjelp, kan de få tilbud om hjelp /oppfølging til å få redusert sinne sitt og også slutt på å bruke vold ovenfor barna. Noen trenger hjelp til å lære andre måter å sette grenser for barna sine, enn å slå. 

Hvis du opplever noen form for vold hjemme, er det viktig at du snakker med noen voksne du kan stole på om dette. Det kan være helsesøster, lærer, familie eller andre. Du kan også ringe alarmtelefonen på nr 116 111. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie