Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det veldig vanskelig hjemme og vil flytte for meg selv.  

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Moren min sliter med å kontrollere sinnet sitt. Hvis hun og stefaren min tror at det er jeg som har gjort noe, så truer de med å sende meg til pappa, trekke meg i ukelønn, slå meg etc. Da må jeg alltid "innrømme" det, noe som resulterer i at de tror at jeg gjør masse gale ting og lyver om det. Jeg er 99% sikker på at det faktisk er søsteren min som dytter disse sakene over på meg. Mamma kaller meg fryktelige ting, jeg kan nevne egosentrert, drittunge patetisk. Hun kaller meg også manipulativ og sier at jeg gjør ganske så fæle ting som jeg aldri ville gjort, og har kalt meg en forferdelig person, mellom linjene. Hun har også to ganger lagt hånd på meg. Ikke slått, men jeg fikk kraftige blåmerker. hun har sagt unnskyld for en av gangene. Jeg yter dårligere og dårligere på skolen, og har også blitt deprimert/suicidal. Hva burde jeg gjøre?Jeg vil ikke flytte til pappa, men vil ikke bo hjemme heller, men heller ikke i fosterhjem. Jeg vil flytte for meg selv, men er det mulig?

SVAR

Besvart 05.06.2017 11:42:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle