Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei av faren min. Han vil stryke og klemme på meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

For meg er det krise. Vet ikke med dere men jeg er lei av faren min! Jeg har 3 brødre han oppfører seg normalt med de. Mens med meg skal han ha klemmer 24/7 når jeg trekker meg unna klemmer han meg bare hardt inntil seg. Han vet jeg blir sur hver gang han tar på meg. Men han fortsetter, han pleier å stille seg bak meg eller sidenav å stryke meg sakte på hånden. Jeg blir sur å viser det med kropsspråk. For kanskje 2-3 dager siden kom han bare innpå rommet mitt å la seg i sengen min, jeg prøvde da å trekke meg unna han ved å bruke å liten plass som mulig å han brukte så stor plass som mulig han lå det bare. Jeg hater han, han blir sur når han ikke får stryke meg på foten,hånda,ryggen eller gi meg klemmer. Jeg har snakket med venner og de syntes jeg bør kontakte noen. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, om dette egentlig blir sett på som et problem eller ikke. Men for meg er det så ubehagelig at han oppfører seg sånn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du tar kontakt med ung.no når du opplever noe som ikke er greit sammen med faren din. 

Faren din bør respektere dine grenser. Du bestemmer over din kropp og hvem som skal få gjøre noe med den. Dette er et problem når du opplever at han tråkker over dine grenser og til og med blir sur når du prøver å sette grenser for deg selv.

Kanskje faren din tror du er ei lita jente enda? Eller kanskje han har et større behov for å ta på og kose med deg enn det som er greit. Kan du si til han at du synes det er ubehagelig at han oppfører seg sånn? Eller blir han skremmende sint da? Hvorfor blir han sint tro? 

Du kan også diskutere dette med helsesøster på skolen, sosialrådgiver eller politiet. Du trenger ikke anmelde dette hvis du er usikker på hva du vil gjøre. Men du kan likevel gjerne diskutere saken med politiet. Du kan ringe 02800 og be om å få snakke med noen om sedelighetssaker. Eller be noen lese dette du har skrevet.

Les gjerne mer i artiklene jeg har lagt ved.

Lykke til videre

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie