Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater familien min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg hater familien min. Moren min sier stygge ting om meg og skylder meg for alt sammen. Stefaren min har alltid hatet meg og er ikke engang hyggelig mot meg. Jeg er en veldig kresen på mat så jeg er litt slank. Jeg blir litt sensitiv av temaet. Moren min har alltid brukt det for å manipulere meg og gjøre meg lei meg (siden 2. klasse). Stefaren min gjør det helt samme. De har gjort det i 3 år som har fått meg fra å elske meg selv, kroppen min og være positiv til å hate alt ved meg og være negativ. Jeg har hatt selvmords tanker om det. Det har blitt til at jeg ikke engang klarer å se meg selv i speilet. Lillesøstra mi truer meg og slår meg. Både moren og stefaren min bryr seg ikke. Jeg har ensomhetsfobi som gjør at jeg ofte gråter fordi jeg føler meg alene og at jeg har ingen å stole på. Faren min er også den typen som "erter" kroppen min, fordi jeg spiser lite og han kjefter på meg veldig ofte fordi jeg er ungdom. Jeg har snakket med dette om vennene mine men det hjelper ikke.

SVAR

Besvart 03.09.2017 18:56:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

- Truer en annen med vold

Jeg blir plaget av noen i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene at jeg skal få med noen kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Såret av kommentarer?

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis kommentarene er rettet mot deg?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle