Hopp til hovedinnholdet

Moren min er sint og gråter nesten hver dag.  Vi blir hele tiden sint og lei oss for det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei.Moren min er sint og gråter nesten hver dag. Henne sier FUCK OG DRITT. Henne sa at Moren hennes var kjempe slem mot henne mange ganger når henne var liten.Henne blir sur og lei seg når vi ikke gjør det vi må.Og det går ut over oss barna. Vi blir hele tiden sint og lei oss for det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at moren din er så sint og lei seg hele tiden. Det er veldig forståelig at dere blir lei dere og sinte dere også av det. Selv om det er lett å få det vanskelig når man har hatt det vanskelig med sine foreldre, blir det dumt at man gjør noe av det samme med egne barn. Det å gå med en sint mamma er ganske vanskelig i lengden og det må jo være vanskelig for deg å konsentrere deg om andre ting.

Har du prøvd å snakke med moren din? Det er vanskelig å forandre seg hvis man ikke vet at noe påvirker andre. Dersom du synes det er vanskelig å snakke med henne kan der være lurt å få hjelp av andre. Er det noen andre som kan hjelpe deg snakke med henne? Hva med faren din? Er det noen andre som kan hjelpe som søsken av henne, gode venninner eller andre slektninger.

Kanskje det hadde vært godt for deg, søsknene dine og moren din å får hjelp til å snakke sammen? På familievernkontoret der du bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke sammen på en bedre måte. Der kan hele familien komme sammen og få hjelp av en nøytral tredjeperson. Det er bare å ringe og få time og det er gratis.

Det kan også være godt for deg å snakke med noen andre om hvordan du har det. Mange får god hjelp av å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjon der dere bor kan også være et godt sted å ta kontakt.

Er der så ille at du går rundt og er redd for at hun skal bli sint hels tiden, bør du ta kontakt med Alarmtelefonen 116 111.

Håper dette kan være til nytte for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie