Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig strenge regler hjemme, er dette greit?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 16 år gammel jente og jeg har veldig strenge foreldre. I hverdagen må jeg legge meg kl 10 og da tar mamma og stefaren mobilen min. Jeg har også innetid kl 9. I helgene må jeg være hjemme mellom kl 10 og 11 også må jeg legge meg mellom 11 og 12. Søsteren min er 2 år yngre enn meg og hun har de samme tidene som meg. Jeg synes de er altfor strenge med leggetid og innetid til at jeg er 16 år. Vennene mine har ikke leggetid og foreldrene tar ikke mobilen fra dem når de legger seg. Er dette greit?

SVAR

Besvart 26.04.2018 23:11:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle