Hopp til hovedinnholdet

Hvor finner jeg informasjon om sommerskole?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Det siste året har jeg gått på skole i utlandet, og har virkelig ikke lyst til å dra tilbake til familien i sommerferien. Ingenting alvorlig skjer hjemme akkurat nå, bare at det er dårlig stemning og lite kommunikasjon. Tidligere har mor tatt selvmord mens far jobbet mye og ofte sendte oss til ulike barnevakter i helgene, og lot oss være mye alene. Vi barna flyttet ut når vi var 18, 16 og 16, og bare den 13 år gamle broren min er igjen hjemme permanent. De eldste brødrene er myndige og bor ikke hjemme lenger nå. Jeg har ikke penger selv til å reise og besøke vennene mine i andre land eller dra på sommerleirer, og faren og stemoren min forventer at jeg skal finne en sommerjobb, men tror ikke jeg får det til. (spesielt når jeg ikke er i Norge) Sliter på skolen, og vil helst gå på sommerskole for å kunne gjøre det bra neste år. Er det en mulighet? Og hvor søker jeg informasjon og hjelp for dette uten at foreldre på være med i prosessen og betale for det?

SVAR

Besvart 01.05.2018 11:42:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Hvordan finner du deg sommerjobb?

Hvilke jobber kan du søke på, og hvordan finne drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle