Hopp til hovedinnholdet

Jeg sitter fast mellom to kulturer. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente som bor mellom to kulturer. Ta moren min hadde me så var hun rundt 19 år, før det så bodde hun i Irak. Hun måtte, på samme måte som meg, bo i et fritt land som Norge, med moraler fra Irak. Min familie (mor og far) er veldig strenge på ting som egentlig er vanlig for andre. Ting som fest og drikking er ikke godtatt i det hele tatt. Alle mine venner inviterer meg på fester og jeg føler jeg må takke nei fordi jeg vet jeg ikke vil få lov. Det er vanskelig å ha et sosialt liv på denne måten. Jeg vet det ikke vil gå å prøve å snakke moren min inn i noe, jeg har prøvd. Jeg føler meg verken hjemme i Norge eller i Irak. Jeg vet ikke om jeg skal oppføre meg Norsk eller Arabisk. Jeg vet ikke om jeg skal gjøre det vennene mine gjør selvom jeg ikke har lov, eller om jeg skal følge den Irakiske kulturen og da holde meg vekk fra slike ting. Isåfall, hva skal jeg fjøre da? Være alene? Har dere noen tips til en jente som sitter fast mellom to (helt forskjellige) kulturer?

SVAR

Besvart 12.05.2018 18:10:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
account_circle