Hopp til hovedinnholdet

Har et vanskelig forhold til stemor

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 15 år, og jeg sliter veldig med familie problemer. Jeg har skilte foreldre og begge to har en ny samboer. Pappa sin samboer og han har fått 1 barn, og skal få en til i oktober. Jeg og stemoren min kommer ikke overens i det hele tatt. Jeg synes det er vanskelig å se pappa forandre seg så mye for hun. Han HATET katter før og stemoren min elsker de. Jeg og pappa har en hund, så da bestemte hun seg for å kjøpe en katt. Og jeg og pappa hadde rosa kjøkken før vi pussa opp, kjøkkenet endte opp i fargen lilla fordi den ville stemoren min ha. Hunden min får ikke lov å være noen steder lenger heller, fordi stemoren min mener at hunden min røyter for mye, så hun er i gangen. Jeg føler at pappa blir mere og mere borte, og det er vanskelig. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, og jeg mener det, jeg hater stemoren min av hele mitt hjerte. Det har vært involvert barnevern osv... Hva skal jeg gjøre? Trenger virkelig hjelp.

SVAR

Besvart 18.06.2018 11:11:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Mamma eller pappa har fått ny kjæreste – hva gjør jeg?

Det kan være vanskelig når mamma eller pappa får ny kjæreste. Kanskje får du stesøsken også. Her er noen tips som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som har to hjem

Foreldrene dine bor hver for seg. Du har to hjem. I begge hjemmene skal du føle deg trygg og ha det fint. Hvordan kan du få det til?

 

Les mer
account_circle