Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når foreldrene har skilt seg og er uenige om pengene?

Jente
 

Spørsmål

Hei mamma og pappa har skilt seg. Og mamma sliter litt med penger nå, og pappa vil ikke gi Henne de pengene hun skal ha. Foresten så mener jeg pengene til huse vi bodde i. Mamma skal flytte og pappa skal ha huset. Jeg har så lyst å bare skrike til pappa, men jeg vil ikke at han skal bli sur på meg. De er også veldig sure på hverandre. Hva skal jeg gjøre.

Besvart 11.09.2018 11:30
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det er vanskelig for deg når mamma og pappa har skilt seg og er sure på hverandre. Det er slitsomt og vondt for barn/ungdom når foreldre ikke oppfører seg bra mot hverandre. Mange barn blir både lei seg og sinte når de opplever dette. 

Etter en skilsmisse er det mange ting som forandres og må deles. Det er de voksnes ansvar å ordne opp f.eks. penger etter huset. Både mamma og pappa er viktig for barn, og som du skriver har du ikke lyst til at pappa skal bli sur på deg.  

Ofte kan det være lurt å snakke sammen på en god måte om hvordan du har det.  Det kan et familievernkontor hjelpe dere med. Foreldrene dine har sikkert vært i kontakt med et Familievernkontor når de bestemte seg for å skilles. Du kan spørre om å få være med og snakke med en terapeut. Hvis du vil kan du snakke med terapeuten alene, og sammen kan dere bli enige om hva dere skal si til foreldrene dine. Terapeuten vil hjelpe dere med å finne ut hva dere kan gjøre for at det skal bli bedre. Noen ganger trenger foreldrene å få vilte hva de kan gjøre for at barn skal ha det best mulig i en skilsmisse. Familievernkontorene er et gratis tilbud.

I tillegg kan du alltid snakke med helsesøster på skolen, eller på helsestasjonen. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon.

Lykke til!

Jeg legger ved en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret.
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie