Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bestemme over mitt eget liv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg bor hjemme med en ganske streng familie. Kulturforskjellen er vel det som gjør ting enda vanskeligere. De er sterkt imot alkohol, og det å være sent ute som ei jente. Jeg føler meg ung voksen, og dermed i stand til å kunne ta egne valg. Fortsatt fikk jeg ikke lov til å flytte ut, så jeg må pendle i 1,5 time hver dag til universitetet. Jeg har prøvd å overtale dem i lenge, men det hjalp ikke. De begynte å spille på følelsene mine og si ting som 'elsker du oss ikke?'. Jeg syns det er tungt å se vennene mine kose seg en lørdagskveld når jeg må sitte hjemme. Jeg har fått NOK. Jeg elsker dem, men jeg elsker også meg og mine interesser. Har dere noe tips om hvordan jeg kan balansere det her? Hvordan jeg eventuelt kan overtale de? Jeg vil ta noen valg som ikke sårer noen.

SVAR

Besvart 10.10.2018 15:23:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle