Hopp til hovedinnholdet

Har veldig strenge foreldre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år som har veldig stenge foreldre. Alltid når jeg er hos noen så må jeg bli hentet av pappa fordi han skal se hvordan det er der, hvordan folk oppfører seg osv. I tillegg får jeg ikke lov å finne på noe flere ganger i uken. Hvis jeg har overnattet hos en venn på fredag til lørdag så må jeg alltid komme hjem tidlig neste dag og får ikke lov å gjøre noe resten av helgen fordi jeg må «slappe av». Har snakket med dem flere ganger om dette og de nekter å høre på meg. I tillegg så føler jeg at de alltid er sur på meg, mamma sier hun bare er sliten, men hun virker irritert hele tiden. Og alltid når jeg spør om å få lov til noe så sier de alltid «vi skal diskutere det» selvom det bare er å være med noen hjem etter skolen. Hun sier alltid at jeg er sur, noen ganger sier hun «du får ikke lov å gå ut i helgen , du har vært skikkelig sur denne uka» føler at jeg må si noe hele tiden for å ikke virke sur, men alltid når jeg sier noe så svarer hun ikke eller ikke bryr seg.

SVAR

Besvart 03.11.2018 18:17:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle