Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene mine nekte meg å overnatte hos kjæresten min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Det har seg slik at mine foreldre forbyr meg å overnatte hos kjæresten ettersom han var utro for en stund tilbake og de nå missliker han. Han er som person en veldig snill og grei gutt, ingen narkotika eller fare sone fra hannes side. Jeg er 17 år, 4 måneder til jeg blir 18. Likevel forbyr de meg å sove hos han helt til jeg er 18. Og det syns jeg er ikke greit. Syns det blir for dumt å ikke la meg sove hos han, bare fordi dem ikke liker han. Han prøvd å snakke med dem ofte, men det ender bare opp i diskusjon. En skikkelig grunn har jeg heller ikke fått. Har de lov å forby meg det, selv når jeg ikke står i fare? Han blir 18 om 3 måneder, og jeg har god kontakt med moren hannes.

SVAR

Besvart 09.11.2018 10:23:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Når er det greit å overnatte hos kjæresten?

Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle