Hopp til hovedinnholdet

Opplever vold og krangling hjemme. Vil flytte.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har problemer hjemme med hele familien min og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg har det ikke bra og får lyst til å ta livet mitt på grunn av dem, det høres brutalt ut men jeg orker ikke å leve lenger hvis jeg må være i familien min. Det har vært vold hjemme og det er ganske ofte krangling hjemme. Jeg har snakket med barnevernet to ganger men de var ikke gjort noe med saken. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger, jeg har virkelig ikke lyst til å bo med dem lenger. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 10.12.2018 10:33
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre er å fortsette å snakke med noen om hva du opplever hjemme og hvordan du har det. Snakk med barnevernet og/eller snakke med helsesøster. Helsesøster treffer du enten på skolen der du går eller ved nærmeste helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor.

Når du snakker med noen si klart fra om hvordan du har det, hva du opplever og hva du blir utsatt for. Vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. Dersom du gjør det så vil du få hjelp til å få det bedre hjemme sammen med dine foreldre eller hjelp til å flytte ut for en periode.

Selvmord er ingen løsning! Det finnes hjelp for det du sliter med! Snakk med noen og les artiklene jeg har lagt ved til deg.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie