Hopp til hovedinnholdet

Eg føler ikkje noko. Kva skal eg gjere?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, eg sliter med å føle kjærlighet eller affeksjonsverdi for noko i livet mitt. Folk og ting rundt meg er bare der, om dei ikkje hadde vore der, ville det ikkje spilt noen rolle. Det eg synes er at eg er i et vakuum, føler aldri noe bortsett fra sorg. Følte kjærlighet og affeksjonsverdi før, men det døde bare. Voks opp i et turbulent liv, blei mobbet og plaget, både heime og på skulen. For ikkje så lenge siden døde en familiemedlem, følte ingenting der heller. Har vore til psykolog i 3 år og det hjalp veldig for heimen og skulen. Er venner med mange, men føler ingenting for dei. Eg har det ellers veldig bra og er en kjempe hyggelig kar, men føler ikkje noko. Kva skal eg gjere?

Besvart 16.02.2019 10:28
 

Svar
Hei gutt 16 år

Jeg forstår at du strever og ønsker hjelp til å forstå mer av det og ønsker hjelp til hvordan du skal komme mer i kontakt med følelsene dine. 

Jeg vil anbefale deg å oppsøke hjelp og støtte hos helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. Der kan du støttesamtaler over tid og sammen kan dere forsøke å utforske mer og jobbe med hvordan du skal komme mer i kontakt med deg selv og følelsene dine. Du skriver at du har flere uheldige opplevelser med deg, og jeg tenker at det kan være godt for deg å få pratet om hvordan dette har preget deg. Du har også hatt god erfaring med samtaleterapi før, og kanskje det vil være fint for deg å oppsøke litt hjelp igjen.

Jeg synes også du skal ta en titt på denne nettsiden folelseskompasset.no Her kan du lære om, forstå og jobbe med egne følelser. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie