Hopp til hovedinnholdet

Har foreldrene mine lov til å sjekke mobilen min hver dag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er på 16 år gammel og er innvandrer har i Norge, jeg har vært 2 år i Norge. Så jeg har lys å spørre om> har familien min lov til å ta mobilen min hver kveld kl 21:30?? og har de løv til å se gjennom hele mobilen min liksom på sosiale medier og hva jeg har brukt mobilen min om dagen, hver dag!?. Jeg er redd når jeg snakker med nære vennene mine på sosiale medier fordi de ser gjennom alt og leser og hvis de ikke likte det så snakker de mye til meg de blir så sint og hvil ikke snakke med meg på 1 uke. Jeg synes ikke det er greit å ta mobilen min om kvelden og at de ser meldingene mine uten grunn. Men e det vanlig i Norge å gjøre det her til barna? Hva skal jeg gjøre????? Jeg håper dere forstår min norsk , og jeg for gode svar Eller en løsning til det.

SVAR

Besvart 18.03.2019 18:46:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Barnekonvensjonen

Du har rett til å si hva du vil. Du har rett til å uttrykke deg om det du er opptatt av, det du har på hjertet, det du tenker og føler og mener. Det står i alle barn og unges grunnlov.

 

Les mer
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Mobilrettighetene dine

Hva gjør du om mobiltelefonen din slutter å virke eller sletter kontaktene dine? Her er mobiltelefonrettighetene dine.

 

Les mer
account_circle