Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så flau over mamma sine silikonpupper...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma er 50 år og har kjempestore, trillrunde sillikonpupper. Hun har hatt de siden hun var 20 år, hun er en liten og spinkel dame, så det ser utrolig unatulrlig ut. Hun ser ut som en pornostjerne og jeg skammer meg veldig over det, jeg syns rett og slett at det er pinlig. Jeg elsker mamma men jeg puppene hennes plager meg veldig mye, det gjør at jeg skammer meg litt over mamma, noe jeg selv syns er trist. Jeg får ofte følelsen av at hun misliker det selv pga det hemmer henne når det kommer til å kjøpe klær og fine bikinier osv. Hun er ikke spessielt jålete av seg og liker heller ikke å ha kløft osv, hun er ikke opptatt av å vise puppene sine. Jeg har forslått på en hyggelig, forsiktig måte om hun kanskje skulle tatt de ut, eller byttet de ut med noen mindre, ved tanke på fremtidig helse osv. Det vil hun ikke.Jeg orker ikke spørre mye om det fordi det virker som at det er ukomfortabelt for henne. Jeg har aldri sagt direkte at det plager meg. Hva kan jeg gjøre?Plaget meg i mange år

Besvart 09.04.2019 21:15
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg kan godt forstå at du er flau over at moren din har store silikonpupper, men det er dessverre ikke så mye du kan gjøre med det. Du har jo forsøkt å snakke med henne på en ordentlig måte, og hun ønsker ikke å fjerne de, eller bytte til mindre innlegg.

Det å være flau over foreldrene sine er noe som er helt normalt, spesielt når man er litt ung. Noen er flaue over at foreldrene er gamle, eller at de tuller mye, ikke er kule nok, osv.....

Du skriver at du er veldig glad i mammaen din, men at puppene hennes plager deg veldig. Jeg tenker at du må forsøke å fokusere bort fra puppene hennes. Du skriver jo at hun ikke går med kløft eller er opptatt av å vise puppene sine, så da er det kanskje ikke andre enn deg som fokuserer på dette :-)

Om å endre fokuset ditt ikke hjelper, og dette fremdeles plager deg mye, tenker jeg at du får sette deg ned og snakke ordentlig med mamma om hvordan du har det. 

Dette krever at du forbereder deg litt og tenker nøye igjennom hvordan du skal si det, slik at du ikke ender opp med å såre henne. 

Jeg håper dette var til hjelp og at du fikk noen ideer. Et annet tips er også at du viser mamma spørsmålet ditt du sendte inn her til oss og svaret mitt til deg. Da har dere forhåpentligvis starten på en samtale om dette tema. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie