Hopp til hovedinnholdet

Min mor er veldig troende!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er vokst opp med religiøs mor, men ikke far. Min mor er veldig troende, noe som er syns er helt greit, men kan bli litt mye i blant. En gang klarte jeg for eksempel å knuse mitt favorittspeil som var veldig dyrt, og når mamma så dette kastet hun det fordi hun tror på ulykke. Det var ikke mye som var knust heller, bare en liten rift så det kunne fint fortsettes å bli brukt. Da hun kastet speilet ble jeg sur siden jeg hadde kjøpt det selv og fordi jeg hadde lyst å beholde det, men pga. hennes tro fikk jeg ikke lov å beholde det. Hun blir også sur på meg når jeg velger å ikke dra i kirken sammen med henne fordi jeg ikke tror på det. Syns det er dårlig at jeg ikke får velge selv hva jeg skal tro og at hun ikke respekterer min tro slik jeg gjør med mammas tro. Har snakket med min far om det i og med vi ikke er religiøse, men synes fortsatt at det er utrolig vanskelig med tanke på mamma. Vet ikke hva jeg skal gjøre hvis det oppstår flere hendelser, blir jo selv lei meg når sånt skjer...

Besvart 15.05.2019 22:48
 

Svar
Hei jente 16 år

Jeg kan forstå at det er vanskelig for deg når mor er religiøs, og du selv ikke er det. Men det som er så fint er at du sier at du synes det er helt greit, og at du respekterer henne for det.

Be om å få snakke med din mor og far, og om å ta egne valg. Dette er noe som er viktig å lære, og som man må ta hele livet i mange ulike situasjoner. Det handler om å ha respekt for hverandre og hverandres valg.

Jeg vil tro at det er godt for dere alle å snakke om religion og at alle må få gjøre hva de ønsker, innenfor noen rammer selvfølgelig.

Ofte kan det være lettere å skrive ned sine tanker rundt dette, og hvorfor det er viktig for deg å ha egne valg. Eller du kan vise din mor ditt spørsmål og vårt svar, og snakke rundt dette temaet.

Ønsker deg masse lykke til videre og håper dere finner en løsning på hverdagen.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie