Hopp til hovedinnholdet

vold fra far

Gutt 15 år
 

Spørsmål

bare lurer er det lov til å ta hardt i barn f.eks faren min har alltid løfta oss opp etter armen el klemt armen min hardt+at han dytter meg rundt hardt å mye sånn shit, men det er så mange som sier at det er ulovlig men faren min sier at det er lov så jeg blir jævlig forvirra, men det jeg vet er ulovlig er å slå barn men det gjør han også noen få ganger men den dumme dritten tror at det er lovlig også for han kaller det å rettsette oss. Jeg prøver å snakke med helsesøster, bupp og barnevernet om det men ingenting hjelper har lzm hatt barnevernet på oss i 3 år men de gjør ikke en dritt selvom jeg å lillebroren min vil bo mer hos morra mi de gjør ikke en dritt for å hjelpe oss. jeg orker ikke mer fordi han kaller meg stygge ting å sier så jævlig mye dritt til meg f,eks at jeg er dum, ingen liker meg, jeg er outcasten i familien, at jeg burde ha vært en flekk på lakenet osv. Jeg klarer ikke å slappe av for jeg er redd hele tiden for at han skal gjøre/si noe dritt til broren min noen tips?

Besvart 13.05.2019 19:05
 

Svar
Hei gutt 15 år!

Så fint du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår du blir forvirret når voksne sier forskjellige om hva som er lov og hva som ikke er lov. Det er ikke lov til å slå barn. Det er helt klart. Når din far dytter deg og klemmer armen din hardt er det ikke lov. Måten din far snakker til deg på er psykisk vold og heller ikke lov. Jeg forstår at du har hatt kontakt med barneverntjenesten, BUP og med helsesøster uten å oppleve at du har fått hjelp.

Du er god til å beskrive hvordan du har det. Jeg foreslår at du viser denne mailen til kontaktpersonen din i barneverntjenesten. Be om å få en forklaring på hva de vurderer utfra det du beskriver. Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få hjelp til å ta kontakt med barneverntjenesten der du bor.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie