Hopp til hovedinnholdet

Er redd for hva pappa synes om min skolegang

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er litt redd for hva helst pappa kommer til å reagere. Jeg er veldig redd. Jeg går på helse og oppvekst VG1, men ville ha studiespessialisering. Men kom dessverre ikke inn. Jeg har alltid gått med det triste ansiktet gjennom hele året og går fortsatt framover trist. Jeg vil bli lege. Jeg skal ta et omvalg og bytte til studie. Pappa sa fortsett med helse. jeg svarte ikke. Jeg vil ikke gjøre han trist, men vil at han skal vite det. Jeg er en utlending og du vet at utenlandske pappaer er er veldig strenge:( Er veldig redd. Samtidig går søstre mi på realfag, men hun har hatt altfor mye fravær til at hun ikke skal begynne på VG3. Har du noen tips og vær så snill og ikke si at jeg burde snakke med dem. Jeg er redd:(

SVAR

Besvart 25.05.2019 17:34:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva bestemmer hvilken utdanning du velger?

Når du skal søke deg på videregående skole eller et studie på høyere utdanning, hva gjør at du velger det du gjør?

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle