Hopp til hovedinnholdet

Har ikke så mange venner lenger.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Nå går jeg på ungdomsskolen og vennene mine røyker, drikker, får anmerkninger og skulker skolen. Jeg holder meg unna alt dette, mest fordi jeg ikke vil skuffe foreldrene mine. Jeg får også veldig gode karakterer på skolen og jobber hardt for dette. Jeg har ikke så mange venner lenger litt fordi jeg ikke gjør disse tingene. Jeg sitter ofte alene hjemme. Dette synes jeg er dumt, og jeg skulle ønske at jeg hadde flere gode venner. Mitt største problem er at jeg ofte blir kalt ting som "lat" av faren min fordi jeg ikke går ut med venner. Faren min mener at jeg er for lat til å gjøre dette, men sannheten er at jeg ikke har noen venner. Jeg har prøvd å fortelle ham dette, men han tror ikke på meg. Dette sårer veldig. Jeg føler meg ofte sliten og orker noen ganger ikke å hjelpe til hjemme. Foreldrene mine sier at jeg ikke gjør NOEfor dem, men jeg føler at jeg gjør så utrolig mye for dem. Jeg har ingen venner fordi jeg ikke vil skuffe foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 25.05.2019 17:46:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle