Hopp til hovedinnholdet

Familien mener alt som skjer er min feil

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som har problemer med familien min! De mener ar alt som skjer er min feil! Hvis lillesøstra mi slår seg eller blir sur er det min feil, hvis maten blir litt brent det er min feil, hvis jeg er på skolen og søstera mi blir sur r det min feil! De mener jeg blir sur av hver eneste ting og jeg blir så lei meg! Det kan hende jeg mister kontroll! Men det er fordi de har plaget meg lenge! Hver natt gråter jeg i senga mi!! De mener jeg r verdens heldigste jente! Hvis jeg er det så er jeg verdens heldigste som får mest kjeft hjemme! For et år siden brakk søstera mi armen! Nå et år etter så er hun fin, men det er et problem! Hvis hun skal ta sykkelen sin opp trappa og hun ikke klarer det så blir hun sur begynner og grine, går og sladrer og vips jeg får enda mer kjeft!!! Jeg har kanskje et problem, men hvis dette fortsetter så skal jeg si hva hun driver! Som får noen uker siden så satte hun seg oppå magen/brystet mitt, jeg fikk problemer med og puste i en hel uke!!

Besvart 14.06.2019 22:34
 

Svar
Hei

Jeg synes du har vært veldig snill mot søsteren din og faktisk beskyttet henne i enkelte situasjoner.

Dette har som du skriver, pågått en stund og kan hende det er på tide at du sier fra til dine foreldre nå.

Da er det viktig at du forteller om din opplevelse av de situasjonene som oppstår, hvor du får kjeft for noe du ikke har gjort.

Vær åpen om hva det gjør med deg og hvor lei deg du blir. Du fortjener å ha det bra og det skal ikke være slik at du må gråte deg i søvn.

Alle foreldre ønsker bare det beste for barna sine, så ta en prat med dem og forklar hva som skjer.

Ønsker deg alt godt og masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie