Hopp til hovedinnholdet

20 år og bor hjemme, kan mamma bestemme over meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Jeg er ei jente på 20 år og bor fortsatt hjemme hos foreldrene mine. Jeg er veldig sjenert og innadvendt, men er egentlig veldig eventyrlysten. Problemet mitt er foreldrene mine. Spesielt min mor. Hun er så overbeskyttende som det går an til å bli. Det er sjeldent hun lar meg dra ut og sier ofte "så lenge du bor under mitt tak, så er det jeg som bestemmer". Jeg vil ut å reise, oppleve Norge og verden, men hun vil ikke la meg gjøre det. Har hun lov til å si slike ting når jeg er 20 år? Kan hun bestemme hva jeg skal og ikke skal gjøre? Jeg tenker mer at jeg selv kan bestemme hva jeg skal og ikke skal gjøre og at hun heller kan gi råd om ting. Slik har det vært i mange år. så lenge jeg kan huske, men ikke til søsteren min. forskjellsbehandling kaller jeg dette. Jeg vet liksom ikke hva jeg skal si til henne. Hvordan jeg skal argumentere for og diskutere hva jeg vil. Føler meg rett og slett fanget i mitt eget hjem. Føler jeg går glipp av så mye. Har dere noen tips/råd? DESPERAT!

SVAR

Besvart 01.09.2019 22:42:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
account_circle