Hopp til hovedinnholdet

Er vennen min utsatt for psykisk vold

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

spørsmål 2.0 (jeg prøvde en gang for drøyt noen minutter siden, men glemte å skrive spørsmålet. svare bare på denne. Hei, en jeg kjenner har en far som truer dem for å ha kontroll på dem. Ett eksempel er at han truer med å kastrere katten dems hvis han ikke får det som han vil når det ting som for eksempel økonomi. De er over 18 år gammel (men dette pågikk før de ble 18 også.), men bor i ett annet land mens de studerer så de har derfore ikke noe kontroll på hva som skjer med katten. Faren betaler også en god del av studie og gjør det som lån, men dette blir da også brukt trussel hvis de kommer i en diskusjon eller uoverensstemmelse, ved da å true med å slutte å betale. Den jeg kjenner blir mentalt sliten av dette og tør ikke ta grep i frykt av at ting kan skje med pengene til studiene og/eller med katten. moren og faren bor ikke sammen. Mitt spørsmål er da om dette er psykisk vold? Og hva kan jeg som en venn gjøre for å hjelpe dem, utenom å lytte selvfølgelig.

SVAR

Besvart 24.09.2019 22:23:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
account_circle