Hopp til hovedinnholdet

Flytte ut hjemmefra. over 18 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene mine har aldri vært snill mot meg og ropt, spreke og truet meg hele mitt liv. Jeg greier ikke å forstå verden rundt meg og er veldig redd. Jeg vil ha en mamma som kan hjelpe meg. Ikke den jeg har nå. Kan jeg få en ny mamma? Flytte til en tante? Jeg vil ha støtte og greier ikke å leve lengere hos mine originale foreldre. Jeg har lyst til å bli voksen og lære det jeg trenger fra en mor. Hvordan kan jeg få gjøre dette?

SVAR

Besvart 01.10.2019 18:12:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle