Hopp til hovedinnholdet

Føler meg urettferdig behandlet i familien

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har det ikke noe bra hjemme. Hovedgrunnen til dette er at jeg har et svært dårlig forhold til familien min og da spesielt mine foreldre. I det siste har jeg følt at samspillet mellom meg og mine hadde forbedret seg, men det viste seg at jeg tok feil. Jeg får nei til alt jeg spør om og blir behandlet som dritten i familien. Mine yngre søsken blir behandlet mye bedre enn meg også med tanke på hvordan jeg selv ble behandlet da jeg var på deres alder. Jeg skjønner bare ikke hva jeg har gjort galt, hva jeg har gjort for å bli behandla som dritt. Jeg får toppen være med venner en gang i uka og det må være på en helgedag. Jeg får kjeft hver dag over hvor dårlig jeg er selv om jeg ikke har gjort noe galt. Jeg er den eneste i søskenflokken som hjelper til hjemme. De eneste gangene jeg får positiv oppmerksomhet er når jeg har gjort det bra på skolen. Flere av mine venner reagerer på hvor strenge foreldrene mine er ovenfor meg, og jo eldre jeg blir jo strengere blir de. Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.10.2019 11:12:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle