Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å adoptere.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 16 år og har gjerne lyst å adoptere et barn fra utenlands. jeg har en del spørsmål angående prosessen med adopsjon. først og fremst, hva er kriteriene for at enslige mennesker kan adoptere et barn? jeg lurer på dette fordi at jeg er ikke akkurat så veldig interessert i bli gift/være i et langtidsforhold med et menneske når jeg er voksen. mitt andre spørsmål, kan man adoptere barn fra Øst-Europa, spesielt Russland, Polen og Ukraina? for det tredje, hvor mye koster det å adoptere et barn, og får man støtte fra staten? for det fjerde, hva er kriteriene for at enslige foreldre kan adoptere barn fra f.eks Polen, Russland og Ukraina? og mitt siste spørsmål er; kan man velge "mennesketrekk" ved barnet, som for eksempel kjønn, kroniske sykdommer og hudfarge? Takk for svar. :)

SVAR

Besvart 15.10.2019 12:57:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er adopsjon?

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

 

Les mer
attach_file

Utenlandsadopsjon

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

 

Les mer
account_circle