Hopp til hovedinnholdet

Er nasjonaliteten min norsk og etnisiteten min afghansk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Foreldrene mine er fra Afghanistan. Jeg var født og oppvokst i Norge. Og det jeg lurer på har noe med nasjonalitet og etnisitet å gjøre, for jeg skjønner meg faktisk ikke på disse greiene. For min del, er nasjonaliteten min norsk? Siden jeg har norsk pass og bodd her hele livet. Og etnisiteten min er afghansk?

SVAR

Besvart 20.03.2020 14:11:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Hva er statsborgerskap og hvordan får du det?

Et statsborgerskap vil si at du hører hjemme i et land. Når et barn blir født, blir barnet automatisk norsk statsborger hvis moren eller faren er norsk statsborger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle