Hopp til hovedinnholdet

Jente 15: Farga håret uten å spørre først, mamma ble veldig sint

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har aldri fått lov å farge håret, dette har aldri vært noe å diskurere i min familie. Men i går kveld kjedet jeg meg veldig, og bestemte meg for å farge det. Jeg tenkte ikke så nøye gjennom konsekvensene. Men jeg farget det svart, og håret mitt er naturlig mørkebrunt, så det var ikke mye forskjell. Men da mamma så det i dag morges, så klikka hun heilt. Hun sto og skreik i en halvtime og sa at jeg ikke er ungen hennes mer, at siden jeg vil bestemme over meg selv så skal hun slutte å kjøpe mat til meg og lage middag, og gjøre noe for meg. Dette synest jeg er uretferdig, ja jeg gjorde det uten tillatelse og det var dumt av meg. Men visste ikke at mamma kom til å klikke helt, angrer ikke på fargen men mamma er så sint at hun er nære på å kaste meg ut av huset. Er dette greit?

SVAR

Besvart 04.04.2020 09:47:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle