Hopp til hovedinnholdet

Familien får meg til å føle meg som dritt. Jente 16 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Familien min får meg til å føle meg som dritt. Jeg prøver hardt å ta smarte valg, rydde, være flink på skolen og være snill og vise respekt. Men moren min blir skuffet over meg over ting som alle gjør sånne små klumsete ting, søsteren min liker meg bare ikke. og snakker over meg, og stefaren min er frekk mot meg. Også, alle i familien avbryter meg eller svarer ikke med mindre det er viktig, men de snakker med hverandre. Jeg føler det er bare fordi jeg er yngst. Jeg trodde det skulle gå over når jeg ble rundt 13 men nå er jeg 16 og det blir ikke bedre uansett hvor mange ganger jeg har snakket med dem. Jeg sliter også med mat og vekt, noe som ingen andre i familien gjør og isteden for å motivere meg, skammer de seg over at jeg er større og har problemer med å enten sulte meg selv eller overspise. Med vennene mine føler jeg at jeg har en mening der, og de viser at de bryr seg om meg, men når jeg kommer hjem føler jeg meg verdiløs. Nå er det også 100 ganger verre siden vi må bli hjemme.

SVAR

Besvart 21.04.2020 15:02:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle