Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år! Mamma`s risiko for covid-19, fratar meg skolegang og vennskap.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung. Jeg har hatt en del konflikter hjemme grunnet covid 19. Mamma er i risikogruppen og har underliggende sykdommer som hjertesvikt, stoffskiftesykdom, overvekt. Grunnet dette har hun valgt å isolere seg helt. Dette gjelder meg også. Jeg går ikke på skolen og får ikke se vennene mine, slik har det vært siden 1 uke før skolene stengte. Jeg får ikke lov til å gå i butikken engang. Mamma har fått beskjed av legen at hun bør unngå smitte, og har fått legeerklæring på at jeg kan være hjemme. Jeg lurer på om mamma har «lov» til å isolere meg slik fra mitt eget liv, hva er riktig i denne situasjonen? Jeg vil heller ikke at mamma skal bli smittet på grunn av meg, men jeg kjenner at jeg også vil tilbake på skolen sammen med vennene mine igjen.

SVAR

Besvart 30.05.2020 22:50:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Disse korona-rådene gjelder

Det er viktig at alle fortsatt følger rådene fra helsemyndighetene. Følg med på nye beskjeder som blir gitt om reglene for landet og for ditt nærområde. Alle over 16 år oppfordres til å laste ned appen Smittestopp.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle