Hopp til hovedinnholdet

Mamma har alltid vært litt hard mot meg. Hva burde jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei jeg er en jente på 13 år som sliter litt hjemme. mamma har egentlig alltid vært litt hard mot meg. hun roper og kjefter ofte og vi har et dårlig miljø sammen. noen ganger er vi kjempe snille osv mot hverandre, mens andre ganger er det roping og krangling mot hverandre. hun har også ropt ting som feks: drittunge,grinerunge,synest synd på seg selv osv... hun driver også å slår meg på lårene og rumpa og sier «opp med farten» «tenk på lårene dine» som om hun vil at jeg skal slanke meg når jeg nesten er undervektig. jeg er tynn og driver med idrett. er på ingen måte feit. jeg er veldig glad i mat, og noen ganger når hele familien skal ut å spise vil jeg ikke ha barnemeny og jeg spør fint om jeg kan få en normal porsjon med mat. da svarer hun som oftest «greit for meg, du kan bare få stappe i deg mat» så viser hun noen tegn med hendene. hun bruker også å etterligne meg når jeg er lei meg og gråter, hun lager sånne grimaser og sier at jeg oppfører meg helt psyko. hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 06.07.2020 13:50:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle