Hopp til hovedinnholdet

Jente 16, har veldig strenge foreldre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg er en jente på 16 år jeg fyller 17 om 5 måneder. Jeg har veldig strenge foreldre. Først la meg fortelle litt om meg selv: Jeg er en pliktoppfyllende jente jeg forteller alltid hvor jeg er når jeg kommer hjem jeg er også god på på skolen med 5 i snitt. Jeg spiller basket 4 ganger i uken. Jeg drikker ikke alkohol og er veldig forsiktig med hva jeg gjør og finner på. Fortsatt er min mor veldig streng. Jeg får ikke lov til å dra lengre øst enn stortinget, jeg får ikke ta t-bane trikk tog og buss etter klokken 6 Og jeg må legge meg samtidig som min lillesøster på 11 år I helgene må jeg legge meg klokken 10 og jeg synes det er veldig trist for jeg føler jeg går glipp av mye Jeg ser vennene mine er ute å fester og koser seg og selvom jeg ikke vil være der for å drikke har jeg lyst til å bli med Mamma sier hun ikke er redd for hva jeg skal gjøre men hva andre skal gjøre mot meg Jeg skjønner at hun bare vil mitt beste, men det er veldig kjipt å gå glip av så mye Har prøvd å snakke med henne

SVAR

Besvart 01.09.2020 10:36:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle