Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slags fobi mot foreldrene mine, spesielt faren min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg har strenge foreldre og har hatt problem med det fra da jeg var liten. i 8. ble alt bare verre. jeg gikk gjennom vanskelige tider og foreldrene ble sur hvergang jeg gråt, hadde dårli humør osv. jeg bare klarer ikke å være "vanli" med dem. nesten som jeg har slags fobi mot spesielt faren min, må alltid vær minst 5 meter fra ham. i 8. tok de mobilen min hele tiden. rekorden er 1,5 måneder i strekk. jeg hater å være hjemme, men mobilen min hjelper at jeg ikke tenker på det... nå har jeg ikke mobilen min igjen og blir gal. jeg blir ikke så ofte sur, men når jeg blir sur, begynner å ødelegge ting eller skade andre. jeg er sliten av alt dette. liksom jeg vil bli kvitt av spes pappa, men uten han hadde ikke jeg hatt jobb og økonomien hadde vært dårli. jeg tør ikke å si ifra. broren min sa ifra at foreldrene slo oss til en lærer og pappa havnet nesten i fengsel... jeg bare vet ikke va jeg skal gjøre. vet ikke engang koffor jeg skriver til dere... dere kan ikke gi mobilen tilbake vel?

SVAR

Besvart 27.09.2020 20:40:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle